Sandra Sundström
20190406_162010_edited1

S A N D R A   S U N D S T R Ö M

Pälsmössan (2017)

Platsspecifik installation

cement, fuskpäls, latex, trä,

garn, metall, väggfärg och

penna på mdf

THIS ROOM

8/6-7/7 2017
Sandra Sundström (1987) född i Mariehamn (Åland), utexaminerades från Konstfack (BA) 2012 och är bosatt och verksam i Stockholm. För närvarande studerar hon konstvetenskap vid Stockholms Universitet.


I sitt konstnärskap arbetar hon platsspecifikt med ett visuellt språk som främst tar sig uttryck i installationer av blandat material med inneboende ”oskrivna berättelser” (gärna hämtat från naturen eller upphittade objekt). Installationerna byggs upp runt olika händelser eller situationer som vävs samman till berättelser. Dessa berättelser är inte förutbestämda när hon påbörjar installationen på plats, det är något som får växa fram under arbetets gång i samklang med platsen. I sin konst intresserar hon sig även för material i relation till språk och skriver ofta kortare texter till installationerna.


Till utställningen This Room på Galleri Majkens har Sandra installerat verket Pälsmössan. Verket handlar om ett sökande efter ”det egna rummet” och att låta detta rum ta både plats och tid. Ett inre och yttre rum till för att skapa i som bryter sig ut ur sig själv och liksom ”spricker genom sina egna väggar på jakt efter utrymme”.Pälsmössan (2017)


"Vid inlänkning blir rörelsen sådan, som om denna (tänkta eller ››ideella‹‹) excenters radie minskades och dess försprångsvinkel ökades. Förändringen äger rum så.


Din pälsmössa ligger inte kvar där du lämnade den. Jag tog den med mig. Bär omkring på den. Stryker handflatan över den medan jag stirrar över den tysta sjön och tänker att här på bergsklippan borde jag stannat."


(Statement, S. Sundström)

www.sundstromsandra.se


   

PAST EXHIBITION:


DOMESTIC SYSTEMIC PANDEMIC

-Konstnärer mot patriarkalt våld


DETROIT GALLERY  | 21-28 Nov 2020


WITH AMNESTY LATINAMERIKA, LA DEKOLONIALA! PEACEWORKS STOCKHOLM SCHOOLS FOR FUTUREG A L L E R I    M A J K E N S

info(a)gallerimajkens.se | +46(0)739858513 | Insta: @gallerimajkens |  FB: Galleri Majkens | GALLERI MAJKENS-FOR FEMINIST AND QUEER PRACTICES


© Galleri Majkens / Web design: M. Blom 2021